Den här rätten är så magiskt god så när vi tog första tuggan så tittade vi på varandra och dammade iväg en High five i stormförtjusning :))
Vi serverade med helgrillad kyckling men recepten nedan passar även till fisk eller annat ljust kött.
Rostad Pumparagu
4 port.
1 st urkärnad grovskivad Butternut Squash
1st urkärnad grovskivad Spagettipumpa
1st grovskivad Zuccini
12 st halverade cocktailtomater
1 msk kumminfrön
Flingsalt & svartpeppar
3+1 msk olivolja
3 st finstrimlade vårlökar
1 msk chiliflakes
Lägg de skivade pumporna och tomaterna i en ugnssäker form, häll på 3 msk olivolja, krydda med kumminfrön, salt & peppar, blanda runt ordentligt och rosta i ugnen 225 grader i 15 minuter.
Blanda ihop 1 msk olivolja med chiliflakes och strimlad vårlök, efter 15 minuter ta ut formen från ugnen och häll på blandningen, rör runt och rosta ytterligare 15-20 minuter.
Citron & Tahinisås
6 msk olivolja
2 msk vatten
2 msk Tahini
4 msk pressad citron
1 tsk chiliflakes
S/p
Vispa ihop alla ingredienserna och dressa den färdiga rostade pumpablandningen.
Hummus
1 burk kikärtor
3 stora vitlöksklyftor
2 1½ msk tahini
½ tsk spiskummin
2 msk citronsaft
1 st röd urkärnad chili
3 msk olivolja
1 msk vatten
s/p
Mixa allt i en mixer och smaka av med salt & peppar.