Halstrad Torskrygg med gräddbrässerad fänkål

Vi äter mycket fisk, det är både gott och nyttigt, nu har det dessutom kommit så mycket ny forskning på kött och fläsk där man kan se ett tydligt samband mellan tarmcancer och köttprodukter, det gällde väl mest processat kött men jag har bara läst rubriker och den feta undertexten, det börjar bli så mycket nu om allt man inte ska äta så snart kan man inte äta nåt alls !
Men fisk är gott :)
 
 
Halstrad torskrygg
4x160g torskrygg
Salt 
 
Salta torskryggen, hetta upp en gjutgjärnspanna och halstra skinnet tills det får en sotad färg. Baka av i ugnen på 125 grader till en kärntemp på 54 grader.
 
Gräddbrässerad fänkål
1st finstrimlad fänkål
2msk smör
3dl vispgrädde
Salt
Svartpeppar
 
Fräs fänkålen sakta mjuk i smöret, Slå på grädde och låt brässera tills den får en lagom tjock konsistens. Smaka av med salt och peppar.
 
Hollandaisesås
150 g smör
2 äggulor
1 tsk pressad citronsaft
½ påse saffran
2-3 msk vatten
salt
malen vitpeppar

Smält smöret på svag värme utan att det bryns. Blanda äggulor, saffran, citron och vatten i en kastrull, ej av aluminium. Sätt kastrullen i vattenbad strax under kokpunkten. Vispa snabbt tills blandningen tjocknar. Tillsätt det varma, smälta smöret lite åt gången, under kraftig vispning. Var noga med att bottensatsen på smöret ej kommer med. Smaksätt med salt och peppar.

Servera med valfri potatis.

Kommentarer :

#1: milla

Vilken vacker bild på fisken :) Blir hungrig direkt

skriven

Kommentera inlägget här :