Lyxig och grymt god maträtt som är väldigt enkel att tillaga, man måste inte alltid krångla till det !
Receptet är för 4 personer
Hjortfilé
4X160g hjortfilé
Salt
Svartpeppar
Smör + olja att steka med
Krydda filéerna runt om med salt och peppar. Bryn filéerna runt om och sätt in i ugnen på 180 grader, stek tills kärntemperaturen är mellan 54-56 grader. Låt vila några minuter, skär upp och servera.
Mandelpotatispuré
800g mandelpotatis
50g smör
2½dl mjölk
Salt
Vitpeppar
Svart tryffelolja tillsätts efter smak
2msk hackad färsk persilja
Skala och koka mandelpotatisen tills den börjar falla isär. Häll bort vattnet och låt den ånga av ordentligt. Koka upp mjölken och smöret i en kastrull. Häll över mjölkblandningen i potatisen. Vispa med en balongvisp tills den blir slät. Smaka av med salt, peppar, tryffelolja och vänd ner persiljan.
Rödvinssås
4dl rödvin av kraftigare sort
4dl vatten
20g bacon
1msk färsk rosmarin
3msk oxfond med rödving (bong)
30g fintärnad morot
3msk fintärnad schalottenlök
1msk olja
50g smör
s/p
Fräs bacon, lök, morot och rosmarin i olja i en panna. Slå på vatten, vin och fond låt reducera till hälften. Sila av såsen till en ny kastrull. Montera ner smöret och smaka av med salt och peppar.
4dl rödvin av kraftigare sort
4dl vatten
20g bacon
1msk färsk rosmarin
3msk oxfond med rödving (bong)
30g fintärnad morot
3msk fintärnad schalottenlök
1msk olja
50g smör
s/p
Fräs bacon, lök, morot och rosmarin i olja i en panna. Slå på vatten, vin och fond låt reducera till hälften. Sila av såsen till en ny kastrull. Montera ner smöret och smaka av med salt och peppar.
Som vanligt i dina recept så ser det mesta supergott ut - och är lik gott som det ser ut när man lagar - och utan onödigt krångel i recepten. Stort tack för det! :-D
skriven