Väldigt god och smakrik fiskrätt med en aning styrka från chilin, peston går att använda även till fågel och ljust kött.
Recept för två pers.
2x180g torskrygg
Chermoula
1 chili finhackad
1 vitlök riven el finhackad
1 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
½ tsk chiliflakes
1 tsk honung
1 msk sherryvinäger
½ dl olivolja
1 msk blandade örter
s/p
Blanda allting i en skål och rör om, låt vila 10 minuter.
Lägg på hälften av chermoulan på torsken i en ugnssäker form.
Använd en ask med cocktailtomater och lägg runt fisken, pensla tomaterna med lite av chermoulan.
Baka i ugn på 175 grader tills fisken får en kärntemperatur på 56 grader.
Servera med potatisstomp eller kokt ris och den resterande chermoulan, lägg på färsk koriander vid servering.
Smaskens <3
skriven