Torsk med Afrikansk chermoulapesto

 
Väldigt god och smakrik fiskrätt med en aning styrka från chilin, peston går att använda även till fågel och ljust kött.
 
Recept för två pers.
 
2x180g torskrygg
 
Chermoula
 
1 chili finhackad
1 vitlök riven el finhackad
1 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
½ tsk chiliflakes
1 tsk honung
1 msk sherryvinäger
½ dl olivolja
1 msk blandade örter
s/p
 
Blanda allting i en skål och rör om, låt vila 10 minuter.
 
Lägg på hälften av chermoulan på torsken i en ugnssäker form.
Använd en ask med cocktailtomater och lägg runt fisken, pensla tomaterna med lite av chermoulan.
Baka i ugn på 175 grader tills fisken får en kärntemperatur på 56 grader.
 
Servera med potatisstomp eller kokt ris och den resterande chermoulan, lägg på färsk koriander vid servering.
 

Kommentarer :

#1: Oslofru

Smaskens <3

skriven
#2: Maria at inredningsvis

Men MMMMM vad GOTT tack för detta den ska jag göra i veckan :) börjar bli trött på samma käk av outboredom haha

Idag har jag söta barnrum på bloggen :)

Ha en fin vecka !

LOVE Maria Inredning - it's Swedish for decor

skriven

Kommentera inlägget här :