I skåne är det väldigt enkelt att få tag i blandfärs, fläskfärs eller på många ställen skinkfärs, här få man knappt tag på blandfärs men då kan man mala själv. det är bara att köpa lite karré och högrev och mala, ca 70% fläsk och 30% nöt.
Biffarna
600g blandfärs
600g blandfärs
1dl finstrimlad purjolök
6g salt
1krm vitpeppar
1krm vitpeppar
1st ägg
1dl vispgrädde
Smör att steka i
Blanda färsen med övriga ingredienser, stek i smöret på båda sidorna. kör in i ugnen och stek tills de får en kärntemperatur på 68 grader.
Blanda färsen med övriga ingredienser, stek i smöret på båda sidorna. kör in i ugnen och stek tills de får en kärntemperatur på 68 grader.
Champinjonsås
3dl skivade färska champinjoner
1st liten finhackad gul lök
3dl grädde
1½ msk kalvfond
½tsk dijonsenap
30g smör
s/p
Stek svampen och löken i smöret, tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda i 20 minuter och smaka av med s/p.
1st liten finhackad gul lök
3dl grädde
1½ msk kalvfond
½tsk dijonsenap
30g smör
s/p
Stek svampen och löken i smöret, tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda i 20 minuter och smaka av med s/p.
Servera med kokta gröna ärtor, hemkokt lingon och saltgurka.