Ginga chicken eller kyckling med ingefära, kycklingbitar som dränks i en helt underbar asiatisk sås, smakar precis som på kinakrogarna, ett superenkelt recept hur gott som helst.
4 kycklingbröst i stora kuber
3,5 dl panko
rapsolja
sv.peppar
Skär kycklingen i stora kuber och rulla in i olja, peppra och dränk i panko runt om.
Lägg på en oljad ugnsplåt utan att bitarna rör i varann och stek i ugn på 175 grader i 30 min.
Gingasåsen
1 msk sesamolja
2 mosade vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
1 tsk sweet chilisås
1 nypa chiiflakes
1 dl färdig kycklingbuljong
1,5 dl soyasås
1 dl honung
1 dl risvinäger
2 msk maizena
2 msk vatten
sesamfrön och purjolök för garnering
Ta en liten kastrull och värm upp på medelvärme, häll i sesamolja, ingefära, sambal oelek, sweet chilisås vitlök och chiliflakes, låt det precis bli hett, slå på buljong, soyasås, honung och risvinäger, rör tills det börjar sjuda.
Vispa ihop maizena och vatten, häll i såsen och koka upp, det ska tjockna rejält.
När kycklingen är klar så blandas den med såsen, blanda tills alla kuber är dränkta i sås.
Garnera med sesamfrön och purjolök.
Servera med osaltat basmatiris.