Torskrygg med smörsauterade primörer

 
 
Receptet är för 4 personer
 
Torskrygg
4X180g torskrygg eller torskfilé
1dl vitt vin
6dl vatten
1st lagerblad
3st kryddpepparkorn
1st grovhackad vitlöksklyfta
1msk salt
 
Lägg torsken i en form. Koka upp alla ingredienser och slå över torsken. Täck med plastfilm och låt vila 15-20 minuter.
 
Smörsauterade primörer
600g lätt kokta små potatisar (till sommaren gärna färskpotatis)
150g suger snaps
150g grön sparris skurna i bitar
80g vårlök skurna i bitar
150g smör
 
Smält smöret i en panna, låt primörerna sautera i smöret sakta tills de blir varma. Krydda med salt och peppar.
 
Lägg upp & garnera med färsk dill, strimmlat citronskal och häll smöret över. 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Veronica Wallgren

Åh vad gott!

skriven
#2: GoJord

Detta ser så härligt ut!

Jag och en kompis håller på att starta ett företag där vi ska sälja råvaror från lokala producenter. Vi gillar det du skriver och vill inspirera folk till att laga mer mat och baka hemma. Skulle vi kunna få länka till dig från vår sida?

Svar: Jadå, varsågoda :)
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :