Hickoryrökt benfri kotlett med morots & mozarellasallad

 
 
 
 
Receptet är för 4 personer
 
Hickoryrökt benfri kotlett 
Köp en  vakuumförpackad hel kotlettrad ca 600g och baka i ugnen på 50 grader i tolv timmar. Ta ur den ur förrpackningen och pensla runt om med en favorit glaze. Blötlägg hickoryflis i ca 1 timme. Undertiden tänd grillen med briketter. fördela briketterna på båda sidorna i grillen. Strö över hickoryflisen och lägg kotlettraden i mitten så det blir en indirekt grillning. Grilla/rök tills du har en kärntemperatur på 70 grader. Låt kotletten vila i aluminiumfolie 15 minuter. Skiva upp och servera.
 
Rosmarin och vitlöksrostad färskpotatis
600g kokt färskpotatis
2st finhackad vitlök
1msk färska blad av rosmarin
3msk olivolja
 
Tryck till potatisen med en gaffel. lägg i en ugsnfast form. Strö över vitlök, rosmarin oc rippla över olivolja, krydda med salt och svartpeppar. Rosta i ugnen på 230 grader i 15 minuter.
 
Vitlöksrostad morotssallad med marinerad mozzarella

Vitlöksrostade morötter
500g skalade morötter
2st finhackade vitlöksklyftor
3msk olivolja
1tsk grovmalen svartpeppar
1tsk salt
 
Skär morötterna i 2-3 cm tjocka bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Slå på oljan, vitlöken, pepparn, saltet och rör om ordentligt. Baka av dem i ugnen på 225 grader tills det blivit mjuka och fått en fin färg, ta ut dem och låt dem svalna.


Marinerad mozzarella
2st mozzarella
1dl grovskuren färsk basilika
3msk finskuren gräslök
½dl olivolja
 
Blanda olivoljan och basilikan, riv mozzarellan i strimmlor och häll på oljeblandningen. Blanda ordentligt och låt marinera i kylen i en timme.
 
Blanda ihop morötter med mozarellan och servera genast, gärna med en rödvinssås till rätten.
 
Rödvinssås

1st finhackad scharlottenlök
½dl fintärnad morot
3dl rödvin
1msk oxfond
3msk Aceto Balsamico eller liknande
1msk smör till stekning + 50g till att blanka av skyn med
Salt och peppar

Fräs löken och moroten i 1msk smör några minuter. Slå på rödvin, oxfond, balsamicon och låt sjuda sakta i 20 minuter. Blanka av skyn med smöret under vispning och smaka av med salt och peppar.

 
 

Kommentarer :

#1: Pia

Mums, alltså! Detta var helt i min smak! Tack för recept! :D

skriven
#2: Petra

Låter jättegott, hade lite frågor om köttet; Ska det ligga kvar i plasten i ugnen 12 timmar? Hur lång tid tar det när man lägger köttet på grillen innan den är klar, ska det serveras direkt då varmt? eller går det lika bra kallt?
MvhPetra

Svar: Beskrivningen står i inledningen av inlägget: Köp en vakuumförpackad hel kotlettrad ca 600g och baka i ugnen på 50 grader i tolv timmar. Ta ur den ur förrpackningen och pensla runt om med en favorit glaze. Blötlägg hickoryflis i ca 1 timme. Undertiden tänd grillen med briketter. fördela briketterna på båda sidorna i grillen. Strö över hickoryflisen och lägg kotlettraden i mitten så det blir en indirekt grillning. Grilla/rök tills du har en kärntemperatur på 70 grader. Låt kotletten vila i aluminiumfolie 15 minuter. Skiva upp och servera.
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :