Skagentårta
 
 
 
Busenkelt recept på sommarens godaste tårta, prova så får ni se.
 
Botten:
8 skivor kavring
75g smör
 
Lägg allt i en matberedare och låt gå till en smulig massa, ta en 24 cm springform och klä botten med bakplåtspapper, tryck ut massan till en jämn botten.
 
Fyllning
400g räkor i lag hackade
3+1 dl creme fraiche
1 dl majonäs
1 burk färskost med fyra peppar
½ dl hackad dill
½dl hackad gräslök
1 dl sikrom eller kalixlöjrom
½ finhackad lök
4 blad gelatin
 
Lägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter.
Blanda räkorna med färskost, majo, 3 dl creme fraiche, vispa, blanda ner med dill, gräslök, sikrom och lök, smaka av med salt o peppar.
Krama ur vattnet ur gelatinet och värm i gryta med 1 dl creme fraiche tills gelatinet har smält.
Blanda ner gelatinet i räkröran och blanda ordentligt så du inte får klumpar från gelatinet.
Häll röran i formen med  kavringsbotten, låt stelna i kyl i minst 5 timmar.
Garnera med valfria tillbehör.
 
Ha en fin sommar och var rädda om er :)
 
 
 
Johanna Finnander

Åh vad gott! 😱😍

Dallia K

Men åh, ser jättegott ut. Fint dessutom!

Danni

Ser super gott ut

Jasmine

Det ser så gott ut. Jag beundrar din servering - så väldigt fint upplagt!
Kram

Pia

Men åh, vilken dröm! <3 Skagen är ju det bästa som finns!

Viktoria

Åh det ser helt underbart gott ut!

ajlimullersandvik.blogg.se

Det verkar underbart, kalixlöjrom är inte dumt alls ;)

Petra Olsson

Såg proffsigt ut;)

Sanna Hornbrink

Åh va gott!
Den ska prövas! Funderar bara på ett lämpligt tillfälle att duka fram en sån uppenbarelse.

Anonym

Såg väldigt gott ut

Maria Dahl

så fin att titta på och säkert lika god att smaka på ;)

helenaforsmark.blogg.se

åh va gott :D

Jenniey Love

Otrolig vacker och ser super god ut. kramiz<3

Livet i USA

Jösses vad gott! Och fin! Ser nästan oäkta ut:)

Amanda Niclasson

Åh så mycket gott på en tårta! Den måste jag pröva att göra :D

Emilie

Det är nästan så man inte vill äta den, så vacker är den! Ser nästan oäkta ut. :O

Amanda Forsman

Åh vad fin och god den ser ut :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress