Citrus & fänkålsbakad Lax

 
 
För den som vill skippa klassiska ägg & sill till påsk och göra en lite mera romantisk påskmiddag för två, då ska ni kika på det här receptet, himmelskt gott och lättlagat !
 
1 st finstrimlad mediumstor fänkål
1 st tunnskivad blodapelsin
1 st tunnskivad citron
1 st skivad chili
4 stora kvistar dill
1/2 Laxsida
½ dl olivolja
s/sp
 
Sätt ugnen på 150 grader.
Lägg laxsidan på en plåt eller ugnssäker form, salta och peppra köttet, fördela allting över laxen och strila till sist över oljan, låt gå i ugn i ca: 30-45 minuter, prova med en kniv att dra isär köttet efter 30 minuter, faller den lätt isär så är den klar, låt annars gå en stund till.
 
Timjan & citrusvinegrette
Pressa 1st blodapelsin och en halv citron, dra bladen av ungefär tio timjankvistar och lägg i, vispa ner 1msk äppelcidervinäger och 4msk olja, avsluta med s/sp
 
Kokta ugnsbakade rödbetor
Koka 6-7 små rödbetor i en timme, slå på kallt vatten och låt svalna något, skala och klyfta, salta och peppra och klicka på 25g smör, baka av i ugnen på 175 grader i 10 minuter.
 
Lägg upp på serveringsfat och dela laxen med händerna i grova portionsbitar, häll lite av citrusvinegretten över, garnera med färsk timjan.
Servera med kokt potatis.
 

Kommentarer :

#1: Veronica Wallgren

Gott!

skriven
#2: Fani

Åh men jösses så gott det där såg ut och lät att vara :) Nu blev jag sjukt sugen på det!

skriven

Kommentera inlägget här :