10st. grovrivna morötter
1 finhackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 stjälk tärnad blekselleri
1dl strimlad purjolök
2msk riven färsk ingefära
1tsk sambal oelek
3st tärnade tomater
3msk creme fraiche
1l. vatten
1tsk honung
1st grönsaksbuljongtärning
50+50g smör
s/p
Fräs gul lök,vitlök och ingefära i 50g av smöret i 2min. Tillsätt morötter, selleri och purjolök.
Lägg i tomaterna samt sambal och fräsa i ytterligare 2min.
Slå på vattnet och lägg i buljongen, låt sjuda i 20min.
Mixa med mixerstav och lägg i creme fraiche, koka upp under vispning och avsluta med att montera ner resterande av smöret och honungen, smaka av med salt och peppar.
1 finhackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 stjälk tärnad blekselleri
1dl strimlad purjolök
2msk riven färsk ingefära
1tsk sambal oelek
3st tärnade tomater
3msk creme fraiche
1l. vatten
1tsk honung
1st grönsaksbuljongtärning
50+50g smör
s/p
Fräs gul lök,vitlök och ingefära i 50g av smöret i 2min. Tillsätt morötter, selleri och purjolök.
Lägg i tomaterna samt sambal och fräsa i ytterligare 2min.
Slå på vattnet och lägg i buljongen, låt sjuda i 20min.
Mixa med mixerstav och lägg i creme fraiche, koka upp under vispning och avsluta med att montera ner resterande av smöret och honungen, smaka av med salt och peppar.
Vad gott!
skriven