Djävulsägg, eller deviled eggs som de heter på engelska, är hårdkokta ägg som man delat på hälften och blandat gulan med ingredienser som majonnäs, senap och ofta ett hett inslag som chili, jalapenos eller sambal oelek.
Väldigt gott !
Picklade ägg
5 dl vatten
0,5 dl socker
1 dl vitvinsvinäger
1 st färsk rödbeta halverad
1 tsk salt
6-8 ägg
Koka upp vatten, salt, socker och vinäger. Tillsätt 1 st rödbeta halverad och sjud lagen i 10 minuter. Låt svalna och häll upp på en burk med lock. Koka äggen tills de är hårdkokta. Låt äggen svalna. Skala och se till att det inte finns någon bit skal kvar. Lägg äggen i lagen och låt stå över natten
Fyllning
2 dl majonäs2 tsk sardellpasta
1 dl blandade hackade örter
1-2 st hackade röda chilis (beroende på hur het man önskar röran)
De hårdkokta äggulorna från alla äggen
1 tsk vitvinsvinäger
Några drag med svartpepparkvarnen
Några drag med svartpepparkvarnen
ev. mer salt
Börja med att mosa sardeller så du får ihop till 2 tsk.
Gör egen majonäs, det blir absolut godast.
Blanda ihop alla ingredienserna och mosa ner äggulorna från de hårdkokta äggen smaka av med svartpeppar
och ev. mera salt.
Halvera dina färdigt picklade ägg, fyll hålet med röran och garnera med chili och örter.
Majonnäs
2st äggulor
2dl rapsolja
1 tsk dijonsenap (rågad)
S/p
Vispa ihop äggulorna med senapen och tillsätt oljan i tunn stråle under kraftig vispning, smaka av med s & p.
gott :D
skriven