Rulltårta är verkligen ett snabbfika att sätta ihop och den här är dessutom glutenfri men dock inte utan socker.
3 ägg
1,5 dl socker
0,75 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1,5 dl socker
0,75 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Smörkräm
100 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver.
Vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm.
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna.
Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver.
Vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm.
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna.
Smörkräm
Rör smör och florsocker poröst till fyllningen.
Tillsätt vaniljsocker och rör ner äggula.
Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den.
Låt drömtårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.
Tillsätt vaniljsocker och rör ner äggula.
Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den.
Låt drömtårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.
Mmmm så gott det ser ut. Litet tips är att tillsätta en msk konjak i smörkrämen - smakerna gifter sig utmärkt.