![](https://cdn2.cdnme.se/1610674/8-3/kyckling-chicken-marrakech-african-flavor-food-blog-foodporn-matblogg_580f28652a6b2239f64b493c.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/1610674/8-3/sallad-salad-sidedish-gronmogelost_580f28689606ee4c86042cdd.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/1610674/8-3/yougurtsas-fresh-herbs-orter_580f286be087c37d48e169aa.jpg)
En otroligt god och smakrik kycklingrätt med inspiration av afrikanska smaker.
Kyckling Marrakech
6 st kycklingklubbor
225g hackad lök
4 msk olivolja
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk kanel
1 rejäl nypa saffran el. en påse
1 dl färskpressad citronsaft
4 msk vatten
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
100 g nötter ex. hasselnötter, pacannötter, mandel el. valnötter eller mixa olika.
70g honung
2 msk rosenvatten
1 msk hackad persilja till garnering
Marinera kycklingen med olivolja, lök,ingefära,kanel,saffran,citronsaften,vatten och salt & peppar i en timme.
Sätt ugnen 175g.
Rosta nötterna på en plåt i ugnen ca:10 min. håll lite koll så dom inte bränns.
Lägg nötterna,honungen och rosenvatten i en mixer och mixa till en grov massa.
Sätt in kycklingen med marinad i ugnen och låt gå i 35 min.
Ta ut kycklingen och bre på nötmixen, låt gå i ugn ytterligare 5-10 min.
Garnera med persilja vid servering.
Yougurtsås
1l naturell yougurt avrunnen
2 msk gräslök
2 msk persilja
2 st pressade vitlöksklyftor
2 tsk vitvinsvinäger
1 krm citronolja
S/sv.peppar eter smak
Låt yougurten rinna av i en handduk tills den blir tjock och fin.
Blanda i alla ingredienserna och låt dra halvtimme.
Servera med vitlökspotatis typ pommes provencale och en fruktig grönsallad gärna med lite mögelost i.