Kyckling Marrakech

 
 
 
En otroligt god och smakrik kycklingrätt med inspiration av afrikanska smaker.
 
Kyckling Marrakech
6 st kycklingklubbor
225g hackad lök
4 msk olivolja
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk kanel
1 rejäl nypa saffran el. en påse
1 dl färskpressad citronsaft
4 msk vatten
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
100 g nötter ex. hasselnötter, pacannötter, mandel el. valnötter eller mixa olika.
70g honung
2 msk rosenvatten
1 msk hackad persilja till garnering
 
Marinera kycklingen med olivolja, lök,ingefära,kanel,saffran,citronsaften,vatten och salt & peppar i en timme.
Sätt ugnen 175g.
 
Rosta nötterna på en plåt i ugnen ca:10 min. håll lite koll så dom inte bränns.
Lägg nötterna,honungen och rosenvatten i en mixer och mixa till en grov massa.
 
Sätt in kycklingen med marinad i ugnen och låt gå i 35 min.
Ta ut kycklingen och bre på nötmixen, låt gå i ugn ytterligare 5-10 min.
Garnera med persilja vid servering.
 
Yougurtsås
1l naturell yougurt avrunnen
2 msk gräslök
2 msk persilja
2 st pressade vitlöksklyftor
2 tsk vitvinsvinäger
S/sv.peppar eter smak
 
Låt yougurten rinna av i en handduk tills den blir tjock och fin.
Blanda i alla ingredienserna och låt dra halvtimme.
 
Servera med vitlökspotatis typ pommes provencale och en fruktig grönsallad gärna med lite mögelost i.
 

Kommentera inlägget här :