Asiatisk Torskrygg med Hoisin och Ingefärssås

 
 
 
Just nu är vi inne i en period där våra smaklökar skriker efter asiatiska smaker och vi går omkring och drömmer om att få tag på ingredienser så som fermenterade svarta bönor och miso bland annat.
Det är ingenting man hittar här på butikerna men nästa gång vi är till Umeå så ska det inhandlas i mängder.
Den här fiskrätten var galet god by the way :)
 
Ingefärssås
1 dl kikkoman soya
6 cl risvinäger
1,5 msk färskriven ingefära
1,5 msk hackad vårlök
1 msk honung
1 st zestad vitlöksklyfta
 
Blanda ihop alla ingredienserna och blanda väl.
Det kan göras en dag i förväg, förvara svalt men ta fram i god tid före servering så såsen får rumstemperatur.
 
2 port.
2x180g torskrygg
1 msk vegetabilisk olja
1 dl hoisinsås (se recept nedan)
2,5 tsk sambal oelek eller annan het chilipasta
 
Blanda ihop hoisin med sambal oelek och ställ åt sidan.
Hetta upp en ugnssäker stekpanna med lite olja, stek torsken med skinnsidan upp i 2 minuter, vänd på fisken och fördela hoisinsåsen över fisken.
Ställ stekpannan i ugnen på 200 grader i ca:5 minuter eller tills fisken har fått en kärntemperatur på 54 grader.
 
Häll Ingefärssåsen i botten på en djupare tallrik, lägg på fisken och garnera med finstrimlad vårlök, lite färsk chili och en klyfta lime.
Servera med osaltat Basmatiris.
 
Hoisinsås

4msk soya
2msk jordnötssmör
1msk honung
2tsk risvinäger
1st riven vitlöksklyfta
2tsk sesamolja
1tsk sriracha hot chili sauce (eller annan het kinesisk chilisås)
1nypa svartpeppar

Mixa allt med en stavmixer till en slät fin sås.

 
 

Kommentera inlägget här :