Man kan väl säga att Fish´n chips är Englands nationalrätt, det kan man ju förstå eftersom det är sanslöst gott samt otroligt enkelt att göra. Man kan panera vilken vitfisk som helst och med fördel gädda.
Servera gärna i tidningspapper för att få den rätta känslan. Oftast serveras den med bara med vinäger och citron men vi la till en Dansk Remouladsås så man har något att dippa i.
Fisken
450g torskrygg
2dl vetemjöl
2st ägg
2dl panko
2tsk salt
1krm svartpeppar
Skär torsken i 1½-2cm tjocka skivor, blanda saltet och pepparn i mjölet.
Vänd bitarna först i mjölet sedan ägget och sist pankon. Låt bitarna vila ca 30 minuter.
Fritera i olja som har en temperatur på 180 grader tills de får en gyllne färg.
Dansk Remouladsås
2 dl Majonäs
1 dl Gräddfil
1 Pickles på burk
saften från en halv pressad citron
3 tsk Curry
s/p
Hacka eller kör picklesen i mixer grovt. Blanda till alla ingredienser och vänd ner picleshacket.