Friterad kyckling är verkligen en favorit såväl hos vuxna som hos barn och så otroligt gott med den sötsura såsen till. Varför gå på Kinakrogen när man kan göra det lika bra hemma ;)
Kycklingen
600g kycklingfilé
Frityrsmet/Tempura
2dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1½dl ljust öl eller vatten
1st uppvispad äggvita
1krm salt
Blanda mjölet, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt öl/vatten och rör till en jämn smet, vänd ner den uppvispade äggvitan i smeten.
Lägg i kycklingbitarna och vänd runt, lägg bitarna i olja som hettats upp till 180 grader och fritera tills de blir gyllene i färgen. Lyft upp med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Sötsur sås
150 ml ananasjuice utan tillsatt socker
100 ml ketchup
100 ml risvinäger
1 msk ljus soya
2 msk socker/sötning
½ msk potatismjöl
Blanda alla ingredinserna och ge ett snabbt uppkok för att tjockna lite.
Servera med osaltat basmatiris.