
800g skalad fast potatis
70g smör
2msk matolja
Salt
Grovmalen svartpeppar
Riv potatisarna och löken på ett rivjärn. Blanda med salt och peppar. Smält smör och 2 matskedar matolja i en non stick stekpanna eller gjutjärnspanna. När smöret slutat bubbla och börjar skifta färg lägger man i potitis och lökblandningen och platta till potatiskakan med stekspaden. Stek vidare på svag värme, cirka 5 minuter, tills kakan fått guldbrun färg. Skaka pannan då och då så att potatiskakan inte fastnar. Täck potatiskakan med en platt tallrik, ett lock eller ett fat, som är lite större än stekpannan och vänd röstin och låt röstin glida ner i pannan. Stek även den andra sidan guldbrun.
Rödvinssås
4dl rödvin av kraftigare sort
4dl vatten
20g bacon
1msk färsk timjan
3msk oxfond
30g fintärnad morot
3msk fintärnad schalottenlök
1msk olja
50g smör
s/p
Fräs bacon, lök, morot och timjan i olja i en panna. Slå på vatten, vin och fond låt reducera till hälften. Sila av såsen till en ny kastrull. Montera ner smöret och smaka av med salt och peppar. Red eventuellt med maizena.
Sparris
Lägg sparris, 1msk smör, lite salt och några droppar citron i en påse och vakuumförpacka. Sous vida i 85-gradigt vatten 15min.
Så gott
skriven