Mellandagsfika med Drömrulltårta kan aldrig bli fel, busenkelt, snabbt och gott !
Smeten
3 ägg
1 ½ dl strösocker
¾ dl potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 ½ dl strösocker
¾ dl potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning
150 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Vispa ner potatismjöl, kakao och bakpulver.
Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm med bakplåtspapper.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 min.
Lägg ett bakplåtspapper på ett bord och strö över rikligt med strösocker. Stjälp upp kakan ovanpå sockret direkt när den kommer ur ugnen. Dra bort pappret som den har gräddats på. Låt kakan kallna.
Fyllning:
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula poröst.
Bred krämen på kakan och rulla ihop den hårt.
Bred krämen på kakan och rulla ihop den hårt.