Torsk med citronsmörsås

 
En maträtt som passar fint vardag som till fest !
 
 
Pocherad torsk
4X160g torskfilé
1dl vitt vin 
Salt
1st lagerblad
1st dillkvist
4st kryddpepparkorn
5st vitpepparkorn
6dl vatten
 
Lägg alla ingredienser i en traktörpanna förutom fisken. Låt koka upp, lägg ner torskfiléerna och låt sakta pochera tills filéerna får en kärntemperatur på 48 grader. Lyft upp med en hålsil och lått rinna av på ett hushållspapper. Koka ihop lagen till hälften och använd till såsen.
 
Citronsmörsås
5dl vispgrädde
Den reducerade lagen
Rivet skal och saft från 1st citron
100g smör
Salt
Peppar
 
Reducera ner grädden med saften och det rivna skalet från citronen till hälften, häll i lagen och låt koka upp. Montera ner smöret, smaka av med salt och peppar.
 
Morots & sellerifräs
2st skalade tärnade motötter
3st strimlade stjälkar selleri
1dl strimlad purjolök
50g smör
Salt
Svartpeppar
 
Fräs långsamt alla ingredienser tills morötterna är mjuka. Smaka av med salt & peppar.
 
Servera med kokt broccoli & riven pepparrot.
 

Kommentera inlägget här :