Vill du vässa dina baktalanger och imponera på dina vänner? Då ska du bjuda dem på magnifika Petit chouxer som fylls med antingen matigt innehåll eller efterrättsinnehåll, väldigt fiffigt att man kan ha dom till antingen eller !
Smeten
2 dl vatten
75 gram smör
2 dl mjöl
3 uppvispade ägg
75 gram smör
2 dl mjöl
3 uppvispade ägg
Fyllning
1 dl uppvispad creme fraiche2 msk hackad gräslök
salt och peppar efter smak
finhackad rödlök
sikrom el. kalixlöjrom
salt och peppar efter smak
finhackad rödlök
sikrom el. kalixlöjrom
Blanda gräslöken med creme fraiche och s/p.
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp vatten + smör i en kastrull och smöret skall smältas helt.
Vispa kraftigt och vispa i mjölet, när det är ordentligt blandat så blandas det uppvispade ägget in under kraftig omrörning. När det är en kletig och jämnt blandad smet så klickar du i den i en spritspåse och spritsar sedan ut cirka 12–15 bröd.
Grädda i mitten på ugnen i cirka 20- 25 minuter tills de har fått färg och blivit lätta och luftiga. Låt sedan svalna på galler medan du förbereder fyllningen.
Dela Petit chouxerna och lägg i fyllningen.
Går dom att göra dagen innan eller skall de helst göras direkt innan man äter?