
En maträtt med en smakrik tomatsås, saftiga stora köttbullar och härligt smält buffelmozarella.
Köttbullar
500g köttfärs
2 finhackade schalottenlökar
1 ägg
2 tsk oregano
2 msk grädde
2 tsk örtsalt
2tsk malen svartpeppar
2tsk malen svartpeppar
Blanda alla ingredienser och rulla till stora köttbullar, stek i en stekpanna med olivolja och smör.
Sås
2 msk olivilja
1 gul lök finhackad
2 st finhackade vitlöksklyftor
400g tomater på burk
200 ml rött vin
1½ msk tomatpuré
3msk kalvfond
Salt
Svartpeppar
3msk kalvfond
Salt
Svartpeppar
Fräs lök och vitlök i en gryta med olivolja, lägg i övriga ingredienser och låt sjuda i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Topping
125g buffelmozarella
30g riven parmesan
100g delade och smörstekta skogschampinjoner
Lägg köttbullarna i en ugnsfast form. Slå på såsen, fördela ut mozzarellan och skogschampinjonerna, strö över permesanen. Gratinera i ugnen på 175 grader tills det får en fin färg och bubblar.
Garnera med hackade färska örter vid servering.