Vi började veckan med en asiatisk soppa, såååå gott om man är lika förtjust i det asiatiska köket som vi är.
500g kycklingfärs
1 ägg
1 st morot i tunna stavar
2 msk riven färsk ingefära
2+2 skivade stjälkar vårlök
2 hackade schalottenlökar
1 liten burk bambuskott
1 st finhackad vitlöksklyfta
1 st lime zesten & saften
80g skurna blötlagda skogsöron
½ huvud kinakål i grova strimlor
några stjälkar färsk koriander hackade
2msk kycklingfond
1+1 tsk sesamolja
2msk jordnötsolja
1,5 L vatten
Blanda färs, ägg, schalottenlök, 2 skurna stjälkar vårlök och koriander och dra några drag med pepparkvarnen, forma till bollar och sjud i saltat vatten i ca:6 minuter, lyft upp med en hålslev och lägg åt sidan.
Fräs morot, ingefära, bambuskott, svampen, vitlök i Jordnötsolja och en tesked sesamolja i ca;2 minuter.
Slå över fräset i en gryta med 1,5 liter vatten och kycklingfonden, låt koka upp och lägg i frikadellerna resterande 2 vårlökar och en tesked sesamolja, låt sjuda i 5 minuter, avsluta med att hälla i limezest/saft samt lägga i kinakålen och låt puttra i 2 minuter till, smaka av med salt & peppar och ev. mera fond.
Mums! Vad gott det ser ut. :-)
skriven