
Helt ljuvligt god maträtt med så otroligt mycket smaker som bara får man att sitta och ljuda mm mm mm mmmm :))
Rostad ananassås
1st hel färsk ananas
½ gul paprika
1st jalapeno
Juicen från en lime
s/p
Skala och skiva ananasen och töm pepparfrukterna från frön, rosta i ett torrt stekjärn tills dom blir mjuka.
Lägg de färdigrostade frukterna i en mixer, häll i limejuicen och kör tills det blir en sås, salta och peppra efter smak. Häll över i en skål och förvara svalt tills det ska serveras.
Coleslaw
½ huvud finstrimlat vitkål
½ huvud finstrimlat rödkål
15-20 st tunnskivade rädisor
en rejäl näve skuren färsk koriander
Blanda samman allt i en stor skål.
Dressing
2½ dl majonäs (egengjord)
2½ dl creme fraiche
3 msk chipotlepasta
1 st riven vitlöksklyfta
s/p
Vispa ihop allting och smaka av med salt & peppar.
Dressa kålsalladen med ungefär hälften av dressingen och häll resten i en skål till serveringen, förvara svalt tills det ska serveras.
Fisken
½ kg vit fisk
1 tsk cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
Matolja till stekning
s/p
Blanda samman kryddorna, strö på fisken och grilla sen fisken i en ganska het stekpanna tills den är genomstekt. Här får man bestämma själv hur mycket krydda som ska på, cayennepeppar är ganska starkt så smaka er fram.
Majstortillas
400 g vatten
150g majsmjöl
50g maizena
1½ tsk bakpulver
30g fiberhusk
1tsk salt
Blanda samman alla ingredienser och använd en elvisp eller en degblandare.
Låt vila i 20 min.
Dela degen i 10 bitar och kavla ut till 1mm tjocka rundlar, använd majsmjöl till kavlingen.
Stek varje bröd i en het torr stekpanna ett par minuter på varje sida, när dom känns lätta och har fått lite färg så är dom klara.
Lägg i en handduk för att dom inte ska torka ut.
Fyll tortillabröden och garnera med färsk koriander.
Jag som är så dålig på att äta fisk, det här är kanske något för mig :)
skriven