Sallad med grillad biff och chermoula

 
 
En fräsch sallad emellanåt är inte helt fel och även här har vi Afrika som inspiration med den fantastiska chermoulan som piffar upp till helt andra smaker än vad vi är vana vid.
 
4 port.
500g ryggbiff
 
Marinera köttet i lite av örtchermoulan (recept nedan) i 30 minuter, stek sedan köttet i grillpanna med salt o peppar runt om tills den får en kärntemp på 52 grader, låt vila i folie i 3 minuter.
 
Salladen
2 medelstora hyvlade morötter
2 gurkor tunnskivade
1 påse blandsallad
1 påse ruccola
2,5 dl hackade blandade färska örter
1 pkt salladsost (garnering) el. getost/feta om man vill.
½ granatäpple (garnering)
 
Blanda ihop alla salladsingredienser i en skål och ställ åt sidan.
 
Chermoula på örter
½ tsk korianderfrön
½ tsk kumminfrön
 
Rosta fröna i ett stekjärn på medelvärme ca: 4 minuter, lägg över i en mortel och krossa till ett ganska fint mjöl.
 
1 dl myntablad packat mått
2,5 dl persilja packat mått
2,5 dl koriander packat mått
½ tsk chiliflakes
½ tsk salt
1 tsk rökt paprikapulver
4 msk färskpressad citronjuice
½ tsk citronzest
1,5 dl olivolja
2 st rivna vitlöksklyftor
 
Lägg allting i en mixer med dom rostade krossade fröna, mixa till en fin sås.
 
Lägg salladen på ett uppläggningsfat, skiva köttet och lägg uppe på, garnera med salladsost, basilikablad/färsk koriander och granatäppelkärnor, avsluta med att dressa med chermoulan.
 

Kommentarer :

#1: Caroline

Så gott och nyttigt det ser ut. :)

skriven
#2: Mattias

Tack för ett bra recept.

skriven

Kommentera inlägget här :