



När vegetarisk/vegansk mat är så här god så saknar man inte kött en sekund, så otroligt gott och smakrikt !
Gör så här:
Picklad rödlök
4msk vitvinsvinäger
1msk socker
4msk limejuice
1st rödlök
Skiva löken och lägg i blandningen, låt dra minst en timme.
såsen
2msk chipotlepasta från Santa maria
2dl grädde/vegansk grädde
1msk limejuice
en nypa salt
Vispa ihop.
Fyllning till 5st tortillabröd
3msk olja
3st tunnskivade portobellosvampar
1st finhackad jalapeno
1st finhackad vitlöksklyfta
1st finhackad rödlök
2 msk hackad färsk koriander
Fräs allt på medelvärme i 10 minuter.
Majstortillas
400 g vatten
150g majsmjöl
50g maizena
1½ tsk bakpulver
30g fiberhusk
1tsk salt
Blanda samman alla ingredienser och använd en elvisp eller en degblandare.
Låt vila i 20 min.
Dela degen i 10 bitar och kavla ut till 1mm tjocka rundlar, använd majsmjöl till kavlingen.
Stek varje bröd i en het torr stekpanna ett par minuter på varje sida, när dom känns lätta och har fått lite färg så är dom klara.
Lägg i en handduk för att dom inte ska torka ut.
Dela upp fyllningen så den räcker till 5 tortillabröd, ta fram en ugnssäker form och häll lite av såsen i botten, lägg i rullarna och häll resterande av såsen över, lägg på riven cheddarost och smula över med salladsost.
Låt gå i ugn på 175 grader i 30 minuter.
Servera med den picklade rödlöken, färsk koriander och en grönsallad.
Så gott
skriven