En otroligt god och fräsch sallad med Haricots verts, fänkål, citron och den egyptiska nöt- och kryddblandningen dukkah. Passar utmärkt till både kött och fisk eller bara äta den som den är, även superb på ett buffébord till grillningen.
80g pecannötter
3msk sesamfrön
1msk korianderfrön
1tsk kumminfrön
½tsk fänkålsfrön
500g Haricots verts (frysta)
1st medelstor skivad fänkål
zesten av en ekologisk citron
5msk olivolja
Dukkah
Rosta pecannötterna i ugn på 175 grader i 8-10 minuter, rör om då och då, ta ut och låt svalna helt.
Rosta de övriga fröna i en torr stekpanna tills sesamfröna blir gyllene, ca:5 min. Låt svalna helt.
Lägg över allt i en mixer med lite salt & peppar, låt gå snabbt, det ska inte bli ett mjöl utan en grov mix.
Koka Haricots verts i lättsaltat vatten i 2 minuter (om ni använder färska ca: 4 minuter) Sila bort vattnet och lägg över i iskallt vatten för att svalna snabbt, sila och låt rinna av ordentligt.
Ta en större skål och vispa ihop den zestade citronen med olivoljan, lägg i Haricots vertsen och den skivade fänkålen, blanda runt ordentligt, blanda ner Dukkah, smaka av med salt & peppar och lägg upp på serveringsfat.