Spenatpuffar till sommarbuffén

 
Smårätter som passar fint på ett buffébord till sommaren och avnjuts med ett glas mingelbubbel.
 
Färdigköpt smördeg
En påse fryst spenat
0,5dl mosad gul lök
1tsk mosad vitlök
1msk olivolja
1msk dill
2st ägg
1,5dl riven cheddarost
s/p
 
Skär ut 12st rutor från ett färdigt ark smördeg, pensla en muffinsform med lite olja och sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop alla ingredienserna och använd gärna händerna för att få det blandat riktigt ordentligt, salta & peppra efter smak.
Tryck ner en ruta smördeg i varje hål, fördela spenatblandningen jämt i alla smördegsrutor, lappa över med flikarna och pensla med uppvispat ägg. 
Om man vill så kan man strö på sesamfrön eller vallmofrön, grädda i ugn tills de blir gyllene i färgen.
 

Kommentarer :

#1: Ljuva julia

Det verkar ju enkelt, men hur mosar man en gullök?

Svar: Hej ! Jag körde vitlöken och löken med stavmixern men man kan även riva löken på ett rivjärn.
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :