FoodSavers matförvaring

 
 
 
 
Vi fick möjligheten att prova en FoodSaver och vi verkligen älskar denna vakuummaskin. FoodSaver gör det möjligt att spara pengar till hushållet genom att du kan köpa storpack som ofta är billigare och packa om till mindre förpackningar, vakummförpackat förlänger hållbarheten på den färska råvaran och minskar risken för frystorkning i frysen och då slipper man slänga en massa råvaror som faktiskt är pengar som åker direkt i soptunnan (och du/ni blir en miljöhjälte genom att man hjälper till att minska på de otroliga sopberg av matavfall). 
FoodSaver är också väldigt praktisk om man vill göra storkok eller om man får mat över som det faktiskt ofta blir, då är det praktiskt att vakuumförpacka i antingen påsar eller i Fresh Vakuumbehållare.
En annan fördel är att man kan vakummförpacka kött, fisk, grönsaker m.m för att sedan tillaga enligt sous videteknik precis som jag gör dagligen i mitt jobb, det gör råvaran saftigare, mörare med mindre viktminskning som leder till bättre ekonomi samt att det blir mer smaker och näringsämne kvar i råvaran.
Vi lånade en sous vide/cirkulater på från mitt jobb på Levar hotell för att testa så påsarna höll för sous videteknink och det funkade perfekt. Jag vakuumförpackade morötter med smör, färsk timjan och salt som jag sen körde med cirkulatorn på 85 grader i 45minuter och det blev otroligt gott. Torskfilé som jag rimmat körde jag i 50 grader 30 minuter, resultatet blev nästan ingen viktminskning och perfekt konsistens.
 
 
 

Kommentera inlägget här :