En snabb och god kycklinggryta med ordentligt sting av Jalapenon, vill man inte ha så spicy smak så kan man minska på pepparfrukten och/eller smaka sej fram.
2 port.
300g tärnad kycklingfilé
1st grovt tärnad mango
1st grovt hackad jalapeno
1st hackad gul lök
3 finhackade vitlök
2msk färskriven ingefära
1st urkärnad tärnad tomat
saften av en Lime
1tsk murgh makhani från spicemaster
2msk soya
2msk hönsfond
3 drag med svartpepparkvarnen
1 nypa salt
3msk olivolja
3msk smör
1 dl färsk hackad koriander
Smält smöret i en stekpanna på låg värme med olivolja, tillsätt lök, vitlök, ingefära och fräs långsamt under omrörning till löken är mjuk men inte fått färg. Höj värmen till medelvärme, lägg i kycklingen, murgh makhani, salt, peppar och låt fräsa 8 minuter, rör om då och då. Lägg i resterande ingredienser förutom koriandern och låt småputtra 5 minuter, dra av från värmen och avsluta med att lägga i den hackade koriandern, rör runt och servera med Basmatiris.