Dags att pickla Lingon

 
Då var det dags igen att lägga lite lingon på burk och vi gjorde precis samma recept som förra året, det vore ju dumt att ändra på ett så fantastiskt gott recept !
 
1-2-3 lag till 1-1,5 liter packade lingon.
 
1 dl ättiksprit, 12%
2 dl socker
3 dl vatten
½ tsk salt
1 bit hel kanel
5 hela nejlikor
1 lagerblad
 
Mät upp samtliga ingredienser förutom lingonen i en kastrull. Värm upp och låt koka i någon minut. Ställ därefter åt sidan att svalna till rumstemperatur.
För över lingonen i en burk där du packar ner dom med handen, häll den avsvalnade lagen över lingonen och låt stå kylskåpskallt att dra i ca 8 timmar innan de avnjuts. Förvara kylskåpskallt.
 

Kommentarer :

#1: fredrik

Hej
Låter supergott, hur länge håller dom efter man picklat dom.

Svar: Hej ! I princip hur länge som helst så länge du förvarar svalt och inte stoppar ner fingrarna i burken.
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :