Bovetevåffla med skaldjursröra och rödbetsskott

 
Vardag som till fest, förrätt eller huvudrätt, lunch eller mellanmål, det funkar vilket som men det viktigaste av allt, det är supergott !
 
Bovetevåfflor
2 ägg
2 dl mjölk
4 dl bovetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl mineralvatten 
100 gram smält smör
 
Gör så här
Vispa ihop ägg och mjölk.
Blanda de torra ingredienserna och blanda med äggblandningen.
Tillsätt mineralvatten och smält smör.
Späd med mer vätska om den får stå en stund.
 
Häll i det smorda våffeljärnet.
 
Skaldjursröra
1 burk kräftstjärtar, räkor eller annat skaldjur
1 dl creme fraiche
2 msk hemgjord majonnäs
1 tsk mortlade rosépepparkorn
hackad dill
salt, vitpeppar

Blanda creme fraiche och majonnäs i en skål. Hacka skaldjuren och blanda i. Blanda i rosépeppar och dill. Smaka av med salt och peppar.

Garnera med rödbetsskott, ärtskott och en citronklyfta.

Kommentera inlägget här :