Året som gått...

Nu är det bara två dagar kvar av det gamla året och vi går med spänning in i det nya. 
2018 var ett kanonår, både privat och yrkesmässigt. I början av året så drog vi igång charken ordentligt på Levar hotell. Hotellet invensterade i en maskinell korvspruta så vi kunde öka produktionen och klara av efterfrågan på våra korvar. Idag säljer vi våra produkter på både ICA, COOP samt på hotellet i vår gårdsbutik Paviljong 1902 som är öppen sommartid och kring jul. Vi har även börjat leverera till  fjällrestauranger.
I april var vi med på Höga kusten smakmässa där vi demade och sålde korvar och våran nya produkt "Chiliburgare" som blev en succé. Från början stod vi och handpressa burgarna men ganska fort insåg vi att det här funkar inte och då blev det att invenstera en hamburgermaskin som kan producera ca 2500 burgare i timmen och 5000 köttbullar i timmen så den var verkligen välkommen till maskinparken.
Nu kanske det låter som vi är en stor charkfabrik men det är vi verkligen inte, våra utrymmen är otroligt begränsade så vi får tillverka produkterna mellan lunch och kvällspassen samt söndagar då restaurangen är stängd.
Sen kom sommaren och vilken sommar, med de temperaturer som vi hade så kunde man inte tro att vi bor i norra sverige.
Vi hyrde ju ett hus vid havet och vi visste att detta var sista sommaren så vilken tur vi fick med vädret. Vi odlade tomater, gurka, chili, rädisor, morötter, sallad och allt växte så det knakade. Vi fick så mycket skörd så vi hann knappt ta hand om allt, vi gjorde inläggningar, marmelader så nu klarar vi vintern. Sen kom hösten och vi fick tag i en kanoncharmig lägenhet i Levar i Nordmaling med 3 minuters gångväg till jobbet, så den här vintern behöver jag inte oroa mig för att köra fast på oskottade vägar och be chefen hämta mig. Vi hade otrolig tur med flytten för vi fick tillgång till lägenheten en månad innan vi skulle flytta, så i lugn och ro kunde vi köra våra möbler och saker lite pö om pö, härligaste flytten vi gjort.
Vi började i väldigt god tid med att tillverka allt till julbordet drygt 100 produkter och det kändes skönt eftersom vi gör allt från grunden på ett äkta mathanverksmässigt vis. Det enda vi köper in är osten och det gör vi från Svedjans ost annars gör vi allt själv, till och med kärnar smöret. Julgodiset stod frugan för mycket har ni säkert sett här på bloggen.
Nu efter ganska lång ledighet så är det dags att förbereda för nyårscateringen.
 
2019 kommer att bli ett magiskt år där vi kommer växla upp mycket på vår chark. Fler butiker, mera produkter och marknadsföra gårdsbutiken ännu mer.
 
Ha nu ett riktigt gott nytt år där vi ser fram emot era fortsatta besök här på bloggen.
 
 
 

Kommentera inlägget här :