Frasigt stekt torskfilé med Dansk remouladsås

 
Otroligt god och superenkel rätt att tillaga så var för inte laga redan idag en perfekt söndagsmiddag.
 
Stekt panerad torskfilé
400g torskfilé
2st ägg
2msk vatten
1½dl vetemjöl
2dl ströbröd
1msk salt
30g smör 3msk matolja
 
Blanda mjölet med salten, vispa upp äggen med vattnet. Torka filéerna torra med hushållspapper, vänd först i mjölet sen äggen oh till sist i ströbrödet. Lägg på ett fat och låt torka i 15 minuter. 
Smält smöret i en stekpanna på medelvärme, när smöret tystnat häll i oljan och lägg i fiskarna, låt steka nån minut på varje sida tills de får en fin färg och är krispiga.
 
Dansk Remouladsås
2 dl Majonäs
1 dl Gräddfil
1 Pickles på burk
saften från en halv pressad citron
3 tsk Curry
s/p
 
Hacka eller kör picklesen i mixer grovt. Blanda till alla ingredienser och vänd ner picleshacket.
 
Servera med potatis som kokts med gräslök, samt en citronskiva.
 
 
 
Taggar: Fisk, mat;

Kommentarer :

#1: Martina

Åå det här såg jättegott ut! Måste testa! :D

skriven

Kommentera inlägget här :