Otroligt god och superenkel rätt att tillaga så var för inte laga redan idag en perfekt söndagsmiddag.
Stekt panerad torskfilé
400g torskfilé
2st ägg
2msk vatten
1½dl vetemjöl
2dl ströbröd
1msk salt
30g smör 3msk matolja
Blanda mjölet med salten, vispa upp äggen med vattnet. Torka filéerna torra med hushållspapper, vänd först i mjölet sen äggen oh till sist i ströbrödet. Lägg på ett fat och låt torka i 15 minuter.
Smält smöret i en stekpanna på medelvärme, när smöret tystnat häll i oljan och lägg i fiskarna, låt steka nån minut på varje sida tills de får en fin färg och är krispiga.
Dansk Remouladsås
2 dl Majonäs
1 dl Gräddfil
1 Pickles på burk
saften från en halv pressad citron
3 tsk Curry
s/p
Hacka eller kör picklesen i mixer grovt. Blanda till alla ingredienser och vänd ner picleshacket.
Servera med potatis som kokts med gräslök, samt en citronskiva.
Åå det här såg jättegott ut! Måste testa! :D
skriven