Pasta Carbonara med shitake och vitkål

 
En nästan klassisk Pasta Carbonara men med tillägg av shitake och stekt vitkål som gör att rätten smakar så mycket mera, fantastiskt gott och här kommer receptet !
 
Pasta Carbonara
2½dl strimlad shitake
 2½dl tagliatelle
2dl strimlat bacon
400g strimlad vitkål
1msk olivolja
2st äggulor
½dl riven parmesan
½msk salt
1½tsk svartpeppar
 
Stek bacon och shitaken i olja tills det blir knaprigt, lyft bort med en hålslev och låt rinna av på ett hushållspapper men spar fettet i pannan. Fräs vitkålen i fettet tills det fåt en gyllne färg.
Koka pastan enligt anvisning på paketet, ta upp pastan och låt rinna av, blanda äggulorna, parmesanen och 1dl av pastavattnet i en skål, lägg i pastan och blanda runt. Blanda ner bacon och svampfräset, vitkålen, salta och
peppra och blanda väl.
 

Kommentarer :

#1: Anita

Men muums! :D
Kul med en matblogg också, här lär jag kika in fler gånger!

Svar: Välkommen :)
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :