En nästan klassisk Pasta Carbonara men med tillägg av shitake och stekt vitkål som gör att rätten smakar så mycket mera, fantastiskt gott och här kommer receptet !
Pasta Carbonara
2½dl strimlad shitake
2½dl tagliatelle
2dl strimlat bacon
400g strimlad vitkål
1msk olivolja
2st äggulor
½dl riven parmesan
½msk salt
1½tsk svartpeppar
Stek bacon och shitaken i olja tills det blir knaprigt, lyft bort med en hålslev och låt rinna av på ett hushållspapper men spar fettet i pannan. Fräs vitkålen i fettet tills det fåt en gyllne färg.
Koka pastan enligt anvisning på paketet, ta upp pastan och låt rinna av, blanda äggulorna, parmesanen och 1dl av pastavattnet i en skål, lägg i pastan och blanda runt. Blanda ner bacon och svampfräset, vitkålen, salta och
peppra och blanda väl.
Men muums! :D
Kul med en matblogg också, här lär jag kika in fler gånger!