Schweizerschnitzel är bara så gott, här serverat med persiljesmör, ärtskott och kokta gröna ärtor, passar perfekt som mellomiddag !
4st bitar benfrikotlett á 120g
4st skivor rökt skinka
100g schweizisk emmentaler eller annan lagrad ost
1dl vetemjöl
2dk ströbröd
2st vispade ägg
2tsk salt
1tsk svartpeppa50g smör + ½dl matolja till stekning
Banka ut kotletterna tunna med en köttbank, lägg en skiva skinka på varje. Riv osten och fördela ut dem lika på varje köttbitt. Vik in kanterna först sen vik ihop dem som en plånbok. Blanda vetemjölet med salt, peppar och vänd köttet runt om i mjölet, doppa sedan i ägget och sist i ströbrödet. Smält smöret i en stekpanna, tillsätt olja, stek schnitzlarna på medelvärme runt om tills de får en kärntemperatur på 70 grader.
Servera med stekt potatis, kokta grönsaker. Till detta serverade vi sockerärtsskott och persiljesmör.