Kinesisk Dumplingsoppa

 
Vi har verkligen fastnat för det Asiatiska köket, det är så galet god och fräsch mat och hur kul som helst att göra, vi kollar olika tillagningssätt på youtube, sen testar vi och tränar för det är inte helt lätt i början att vika en dumpling och det finns så många olika vikningar att öva på, gillar ni oxå Asiatisk mat men bara köper färdigt för att det ser krångligt ut så rekomenderar vi er att prova göra själv, det är lite krångligt i början men man lär sig snabbt och än en gång, det blir sååååå mycket godare.
 
Degen
5dl vetemjöl
2½dl kokande vatten
 
Rör ner mjölet i vattnet. Knåda kraftigt i 5 minuter, klä in med plastfolie och låt vila i 30 minuter.
Gör små bollar på 20g styck, tryck ut och kavla till platta rundlar. Lägg fyllning i mitten och vik ihop.
 
Fyllning
400g kalv, fläsk eller kycklingfärs
250g vitkål
2st finstrimlade salladslökar
1½msk riven ingefära
2st pressade vitlöksklyftor
1msk kinesisk soya
1msk risvinäger
1msk ostronsås
1st ägg
1msk maizena
2tsk salt
1st nypa svartpeppar
1tsk sesamolja
 
Skär vitkålen i bitar, stoppa i en matberedare, strö på lite salt och kör tills det blir som en grynig färs. Ta upp och lägg på en kökshanduk, vira ihop och pressa ut allt vatten.
Blanda med alla övriga ingredienser.   
 
 
Soppan
1L kycklingbuljong
½dl torkad svamp som t.ex kinesiska skogsöron eller shitaki
1st strimlad skalad morot
2st tunnskivade salladslökar
½tsk sriracha
2msk soya
1msk ostronsås
1st finhackad vitlöksklyfta
1msk riven ingefära
½tsk sesamolja
 
Blötlägg svampen i 1 timme och strimla. lägg alla ingredienser i en kastrull och låt småkoka i 30 minuter.
 
 

Kommentarer :

#1: Jessica Högberg

Hade 2 kineser som bodde hos mej ett tag för länge sen, aldrig fått så god mat som då=)

Svar: Nu blev vi avundsjuka hade inte haft något emot att ha ett gäng kineser här ett tag :)Tack för kommentaren, ha en bra dag /Jimmie
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :