Inlagd Västeråsgurka från egen skörd

 
 
När våra första 11 gurkor var mogna för plock så gjorde vi en klassisk inlagd gurka utav dom, det ska bli spännande att provsmaka då det är första gången som vi lägger in själva.
 
1kg västeråsgurka
1msk senapsfrön
1dl tärnad pepparrot
6st dillkronor
2tsk hel vitpeppar
 
Lagen
5½dl vatten
1 1/4dl ättika 12%
6dl socker
2msk salt
 
Koka lagen och låt sen svalna helt.
Varva allting direkt i burk.
Förvara svalt.
Låt stå upp till 3 veckor.
 

Kommentarer :

#1: Anna

WOW! Västeråsgurka är såå smarrigt! :D Kul att odla eget, hade velat testa då jag köpt fröer till detta men undrar om det växer utan växthus på min balkong? :D Hur har du gått tillväga? :D

Svar: Absolut går det att odla på balkong, vi satte frö i Februari så det är därför vi får gurkor så tidigt men vi har dom i 10-liters hinkar på altanens solsida, dom vill ha massor av ekologisk grönsaksnäring och massor med vatten, då ger dom tillbaka en finfin skörd :)
Jimmie Lannér

skriven
#2: Anna

tack snälla för svar :D
Åhh, går kanske att fixa nu med, ska kolla! Men det hade ju varit fantastiskt - vi har ju sol nästan alla dygnets timmar på balkongen, rena lyxen! :D TACK!

Svar: D va så lite så :)
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :