Grekiskinspirerad middag med kalamatioliver och kronärtskockshjärtan och mycket smak av citron.
Supergott och enkelt att tillaga.
650g kycklingklubbor
Marinad
1msk vitlöksgranulat
1tsk salt
1msk torkad oregano
2msk olja
Rubba in kycklingen med kryddorna och lägg i plastpåse att marinera i ett par timmar.
Ta fram kycklingen och klappa den torr med lite papper, stek med oljan runtom i 10-12 minuter tills skinnet blir brynt.
Ta upp kycklingen från pannan och lägg åt sidan.
I samma panna med fettet kvar stek:
½ skivad rödlök
2st mosade vitlöksklyftor
1st liten ekologisk citron skivad
½dl vitt vin
6,5dl kycklingbuljong
1 burk kronärtskockshjärtan
1,5dl urkärnade kalamatioliver
½dl kapris
Stek lök och vitlök på medelvärme ca:5min. Tillsätt mer fett om det behövs.
Lägg i citronskivorna och häll på vinet, låt sjuda i 5min. och rör från botten så alla smaker lossnar från pannan.
Häll på buljongen och låt koka upp och sen genast i med kycklingen och kaprisen, sjud 5 minuter.
Lägg i kronärtskockshjärtan och oliver, sjud i 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
Garnera med färsk oregano eller persilja.
Servera med ris eller klyftpotatis.