Äntligen så har vi tid att laga mat och blogga igen efter flytten in till Levar och vi kickade igång med en Spansk kycklinggryta med lite hetta.
Kyckling Escabèche
Rosta 1msk kumminfrön och 1msk korianderfrön i en stekpanna i ca: 5 minuter. Tillsätt 1dl olivolja, 1st hackad gul lök, 1st tärnad morot, 6st finhackade vitlöksklyftor,. Stek tills löken är genomskinlig ca 5 minuter. Lägg i ett lagerblad, 1dl rödvinsvinäger, 1msk honung och 1½dl vatten. Låt koka 1 minut. Ta bort från värmen och smaka av med salt och peppar och ev. mera honung, man får smaka sig till en bra balans.Ställ åt sidan.
Salta och peppra 3st kycklingfiléer, hetta upp en stekgryta med 2 msk olivolja, bryn kycklingen ordenligt gyllene på medium värme. Häll på marinaden, en skivad Serranochili eller Jalapeno och 1½dl gula russin. stek i ugnen på 200 grader tills kyckling är klar (70 grader kärntemperatur). Strö över 1½dl färska myntablad vid servering.
Servera med Basmatiris.