Picklad gurka från USA

 
Den Amerikanska versionen av inlagd gurka som dom kallar "Bread and butter pickles" testade vi att göra och den föll oss väldigt bra i smaken, av alla sorters inläggningar som vi har gjort denna sommar så är det just denna som det går mest av. Här kommer receptet.
 
Bread and butter pickles
500g skivad västeråsgurka el. liknande
1,5tsk salt
2,5dl skivad gul lök
 
Blanda gurka och salt, låt dra i kylen 1½ timme. Ta ut och skölj av i rikligt med vatten. Blanda gurkan med den skivade löken och ställ åt sidan.
 
Lagen
250ml vitvinsvinäger
200g socker
120ml äppelcidervinäger
50g brunt socker
1,5tsk senapsfrön
½tsk sellerifrön
1 nypa gurkmeja
 
Blanda i en kastrull och koka upp lagen bara precis tills sockret har smält.
 
Häll lagen över gurkan och låt stå och svalna i rumstemperatur. Lägg över på burk som steriliserats i kokande vatten.
Gurkan kan ätas efter 24 timmar i kyl.
 
 

Kommentera inlägget här :