Världspastadagen idag! Det måste firas så vi slängde ihop en pastasås med smaker i världsklass.
I den här såsen använde jag min egen egentillverkade Monsterkorv från Levar Hotell som kan liknas vid någon annan chilistark premiumkorv. Vi serverade med Tagliatelle men har man någon annan pastafavorit så går ju det naturligtvis också bra.
Receptet är för 2 personer
Salsiccia con pomodoro
300g skivad Levars monsterkorv eller annan chilstark premiumkorv
1st stor skalad skivad gul lök
4st finhackade vitlöksklyftor
1st skalad grovriven morot
1dl strimlad purjolök
1brk Mutti krossade tomater (Muttis Tomater på burk är fria från citronsyra)
3msk tomatpuré
1dl rött vin
1dl vatten
1dl strimlad färsk basilika
3msk koncentrerad oxfond
1msk torkad oregano
1msk salt
1tsk grovmalen svartpeppar
3msk olivolja
Stek löken på medelvärme i en stekpanna med olivoljan tills den blir glansig utan att ta färg. Öka värmen lite och tillsätt korven, riven morot och purjolöken. Stek under omrörning i 5 minuter eller tills korven börjat få färg. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra 10 minuter. Servera med valfri Pasta.