Fläskkotletter med Fikon & Druvor i Agrodolce

 
Agrodolce är en Italiensk sötsur sås som kan göras på många olika sätt, vi gjorde såsen med druvor och fikon och det blev fantastiskt gott !
 
4 port.
 
4st fläskkotletter
2msk olivolja
s/p
 
Salta och peppra kotletterna, bryn i stekpanna i oljan runt om och lägg i ugnssäkert fat. Låt gå i ugn på 200 grader i ca: 15min. eller tills dom har en kärntemperatur på 70 grader.
När kotletterna gått klart så ta upp från fatet och linda in i folie för att vila under tiden resten tillagas, spara juicen/skyn från kotlettsteket.
 
 Agrodolcesås
1msk olivolja
1,5dl balsamicovinäger
½tsk chiliflakes
2msk honung
7dl halverade röda el. blå vindruvor
3st 3-delade färska fikon (ta mer om du vill det)
3 kvistar färsk rosmarin
½dl smör
1/4tsk salt
 
Ta skyn från kotlettsteket och häll i en stekpanna, häll i olivoljan och balsamicon, låt koka upp, rör ner chili, honung och 1/4 tsk salt, lägg därefter i vindruvor, fikon och rosmarin, låt puttra på låg värme ca: 2 minuter och ta bort från värmen om du ser att fikonen börjar bli för mosiga, lägg i smöret och blanda runt.
 
 
Servera med sallad gjord på ett halvt skuret Rosésalladshuvud och 2,5dl grovt skuren persilja med en vinegrette som du gör så här:
 
3msk olivolja
1tsk honung
1msk färskpressad citronsaft
1/4tsk svartpeppar
½tsk salt
½tsk dijonsenap
 
Blanda /vispa och dressa salladen.
 
Servera med t.e.x Risotto, Basmatiris eller Pasta.
 
 

Kommentera inlägget här :