En väldigt god Kinamaträtt som är mild och fin i smaken utan någon hetta alls, påminner lite om den svenska kinamaten man kan beställa på restaurangerna. Busenkelt och snabbt att slänga ihop.
½kg biffkött i skivor eller strimlor
Marinad
1msk ljus soya
2msk risvin
4tsk maizena
2tsk jordnötsolja
svartpeppar
Lägg det skivade köttet i marinaden och rör om tills vätskan försvinner. Marinera 25 minuter.
Sås
3msk ostronsås
2msk ljus soya
3msk vatten
Blanda och ställ åt sidan.
Grönsaker
150-200g bambuskott
1st finhackad vitlöksklyfta
½ grön paprika i strimlor
½ röd paprika i strimlor
1st bukett broccoli isärbruten i små buketter
2-3st vårlökar delade i 3cm-bitar
Matolja att steka med
Hetta upp en panna rykande het med matolja, lägg i alla grönsaker och och fräs snabbt under omrörning, ca:30sek.
Lyft upp grönsakerna från pannan och hetta upp igen med lite olja, lägg i köttet och stek tills en fint brynd yta uppstår. Slå i grönsaker och blanda med köttet, slå på såsen direkt och låt precis bli hett igen, ta bort från värmen och servera med osaltat Basmatiris.