Biff Lindström är en svensk klassiker med gamla anor. En smakrik köttfärsbiff med både sötma från rödbeta och sälta från kapris, servera med den form av potatis du själv tycker om.
Biffarna
600 g nötfärs, finmalen
2 äggulor
1 dl gul lök, fint tärnad
1-2 dl rödbeta, fint tärnad
0,5 dl kapris
0,5 dl rödbetsspad
1,5 tsk salt
vitpeppar, från kvarn
smör, till stekning
2 äggulor
1 dl gul lök, fint tärnad
1-2 dl rödbeta, fint tärnad
0,5 dl kapris
0,5 dl rödbetsspad
1,5 tsk salt
vitpeppar, från kvarn
smör, till stekning
1dl Ströbröd
Skala och hacka löken fint och finhacka rödbetorna.
Blanda snabbt ihop färsen med äggulor, lök, rödbetor och kapris utan att färsen binder ihop och blir fast. Spä med lite rödbetsspad och krydda med salt och peppar.
Forma små biffar och vänd i ströbrödet, stek dem hastigt i smör, de ska inte vara helt genomstekta utan lätt rosa inuti.
Blanda snabbt ihop färsen med äggulor, lök, rödbetor och kapris utan att färsen binder ihop och blir fast. Spä med lite rödbetsspad och krydda med salt och peppar.
Forma små biffar och vänd i ströbrödet, stek dem hastigt i smör, de ska inte vara helt genomstekta utan lätt rosa inuti.
Servera med kokt potatis, lite kokta legymer och gräddsås.