Julens godaste mat

 
Är egentligen inte så mycket för julmat som kanske märks här på bloggen eftersom det inte läggs ut direkt några Julmatsinlägg, det kan nog kanske bero på att man jobbar med det i 2 månader på restaurangen och känner sig lite trött på det. Men mina hemgjorda köttbullar, min egen prinskorv med rödbetssallad och kokt potatis är otroligt gott så det får bli julens mat för oss.
 
Köttbullar 
500g blandfärs
1st ägg
1dl vispgrädde
½st fin fin hackad lök
2msk smör
6g salt
1krm vitpeppar
 
Låt löken långsamt stekas på låg värme i smöret tills de känns mjukt men ej fått färg, låt löken svalna och blanda sedan med resten av ingredienserna. Rulla färsen med blötlagda händer till jämna stora bollar. Låt dem sjuda sakta i vatten tills de får en kärn temperatur på 65 grader. Stek sedan i smör tills de får fin färg.
 

Kommentarer :

#1: ajlimullersandvik.blogg.se

Gud vad smart att sjuda dem varma först!!

skriven

Kommentera inlägget här :