
En jättegod kycklingrätt som är ganska enkel att tillaga, börja med att göra såsen som kycklingen ska marinas i.
Ranchsås
1dl majonäs
1dl creme fraiche
1/2dl mjölk
1tsk torkad dill
1/2tsk " persilja
1/2tsk " gräslök
1/4tsk lökpulver
1/2tsk vitlökspulver
1/4tsk salt
1/8tsk malen svartpeppar
3tsk färskpressad citronsaft
1dl creme fraiche
1/2dl mjölk
1tsk torkad dill
1/2tsk " persilja
1/2tsk " gräslök
1/4tsk lökpulver
1/2tsk vitlökspulver
1/4tsk salt
1/8tsk malen svartpeppar
3tsk färskpressad citronsaft
Vispa ihop allting i en skål och låt dra 15 minuter.
Ranchkyckling
2st kycklingbröst
salt & svartpeppar
3st mosade vitlöksklyftor
1st hackad gul lök
1st hackad gul lök
2msk olivolja
4½dl kycklingbuljong
4½dl kycklingbuljong
2½dl basmatiris
en påse babyspenat
1dl hackad färsk persilja
1dl hackad färsk persilja
Salta & peppra kycklingen runt om, lägg i en skål och häll ca:1dl av såsen över kycklingen, vänd runt så allt kött är täckt av såsen, ta mer om det behövs. Låt dra 10 minuter.
Lägg över kycklingen på hushållspapper, vänd bara precis då det mesta av såsen rinner av, bryn kycklingen runt om på medelhög värme tills de får en stekt gyllene färg, ta upp från pannan och lägg åt sidan.
Slå i 2msk olivolja på nytt i pannan och stek lök & vitlök genomskinlig på medelvärme, lägg i riset och blanda runt, slå på kycklingbuljongen och låt koka upp igen, lägg tillbaka kycklingbrösten och låt puttra under lock 15-20min.
Ta bort från värmen och blanda in babyspenat och persilja, rör om tills spenaten har vissnat.
Servera med en brödbit och resten av ranchsåsen.
Ser väldigt gott ut! :)