Stålet från Gourmetstål forsätter att imponera, till och med glutenfria produkter får en krispig botten och degen reser sig fint och får såna där härliga bubblor som man blir så lycklig av.
Inför varje bakning så sätt in stålet i ugnen på högsta värme ca timme innan för att få bästa resultat.
Detta recept ger 6st bröd.
Glutenfria naanbröd
1dl vatten
1dl mjölk 3%
1dl turkisk yoghurt
1st ägg
2msk olivolja
8dl glutenfritt mjölmix (Finax)
1tsk fiberhusk
1tsk salt
1tsk bakpulver
3tsk torrjäst
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Värm upp vatten och mjölk till 40 grader. Lägg ägg, yoghurt, olivolja i en degblandare och häll ner mjölk och vattenblandningen. Tillsätt 1msk av mjölblandning åt gången på låg hastighet, när allt är i så kör 5 minuter. Låt jäsa i 60 minuter.
Dela upp degen i 6st bollar och kavla ut till tunna avlånga längder.
Baka av på stålet ca 2 minuter på ena sidan (vänd inte på dom) eller tills de får en fin färg.
Hej
Vilket bra recept :) tack