Hembakat Libabröd

 
Jag bakade Libabröd på gourmetstålet från gourmetstal.se och imponeras fortfarande över hur suveränt det fungerar, resultatet är alltid ett stort WOW så det här är nog den mest imponerande produkten som jag hittills har testat.
 
10st Libabröd
500g vetemjöl
6g torrjäst
2tsk salt
4dl vatten 
 
Blanda alla torra ingredienser i en degblandare, Värm vattnet till 40 grader och tillsätt lite åt gången i mjölblandningen, ibland kan det behövas mer mjöl eller mer vatten beroende på mjölets egenskaper. Kör degen på låg hastighet i degblandaren i 15 minuter. Låt jäsa i 45 minuter, Ta upp degen på ett mjölat bakbord eller stor skärbräda och knåda försiktigt i 1 minut. Dela degen i 10 lika stora bollar och jäs under handduk i 15 minuter. Kavla ut så tunnt det går ca 1mm med mjöl, täck och låt jäsa ytterliggare 15 minuter. Grädda av på Gourmestålet 1-2 minuter.
 

Kommentera inlägget här :