Har nu testat Gourmetstål i några veckor och är fullkomligt supernöjd. Det lyfter pizzabaket till nya höjder. Pizzorna blir precis som stenugnsbakat i din vanliga hemmaugn. Om ni funderar på att köpa ett stål så ange rabattkoden instakocken så får ni 10% rabatt. Nedan lämnar jag ett recept på en superdeg.
Pizzadeg
15g jäst
6dl kallt vatten
1msk mörk brödsirap
1tsk salt
1dl olivolja
14dl vetemjöl gärna Tippo 00
Häll det kalla vattnet i bunken till degblandaren, lös upp jästen. Tillsätt sirapen, salt och mjölet lite åt gången. När du fått en smidig deg så tillsätt olivoljan och kör på lägsta hastighet i 15 minuter.
Väg upp 200 grams bitar och rulla till bollar, lägg bollarna på en plastfolietäckt plåt, täck bollarna med plastfolie och ställ in i kylen 24 timmar.